اخبار
رسیدن به خودکفایی در تولید شکر تا پایان دولت سیزدهم
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، از خودکفایی در تولید شکر تا پایان دولت سیزدهم خبر داد.
۱۴۰۰/۱۱/۲۰
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایانا، علیرضا مهاجر در نشست خبری امروز در پاسخ به خبرنگار ایانا درباره بازگشت قانون انتزاع و فرماندهی واحد وزارت جهاد کشاورزی از مزرعه تا سفره و اینکه آیا رسیدن به خودکفایی در پنبه و شکر محقق میشود؟ گفت: پیشبینی میشود با برنامهریزیهای در حال اجرا و افتتاح دو کارخانه در این بخش که نیازمند ۳ سال زمان است، تا پایان دولت سیزدهم در شکر به خوداتکایی برسیم.
به گفته وی استفاده از آب سبز در تولید شکر در دستور کار قرار دارد.
مهاجر درباره رسیدن به خودکفایی در تولید پنبه تا پایان دولت سیزدهم، تصریح کرد: در پنبه نیز به دلیل حلقههای مختلفی مانند نخریسی، نساجی و…. که وجود دارند، اگر به هر یک از این حلقهها توجه نشود، تولید تحت تأثیر قرار میگیرد.
وی یادآور شد: خودکفایی در کشت پنبه از دیگر برنامههای معاونت زراعت است.
وی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی طرحی را آماده کرده و آن را برای اعلام نظر به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال کرده است؛ امیدواریم با برنامهریزی در این زمینه بتوانیم طی سالهای آینده در تولید این محصول به خودکفایی برسیم.
معاون وزیر در امور زراعت با اشاره به هزینه بالای کارگری در زمان برداشت محصول پنبه گفت: برای رفع این مشکل توسعه مکانیزاسیون در این بخش را در دستور کار قرار دادهایم و دستگاههای کمباین برداشت برای کاهش هزینه برداشت در دستور کار قرار دارد.
اختصاص ۷۵ درصد تولید محصولات کشاورزی به بخش زراعت
مهاجر در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه ۷۵ درصد تولید محصولات کشاورزی به بخش زراعت اختصاص دارد، اظهار داشت: از مجموع ۱۲۰ میلیون تن تولید کشاورزی، ۹۱ میلیون تن در بخش زراعت رقم میخورد.
وی با اشاره به اینکه تولید سالانه گندم، جو، برنج، ذرت دانهای و شلتوک سالانه ۲۳ میلیون تن است، افزود: همچنین سالانه ۸۰۰ هزار تن حبوبات از جمله نخود، عدس، باقلا و لپه، ۱۴ میلیون تن محصولات صنعتی همچون کلزا، پنبه، نیشکر و چغندر، ۲۱ میلیون تن سبزیها، ۷.۵ میلیون تن جالیزی و ۲۵ میلیون تن نباتات علوفهای تولید میشود.
افزایش تولید برنج با بالا بردن عملکرد در واحد سطح
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید برنج در کشور، گفت: افزایش سطح زیر کشت و افزایش عملکرد در واحد سطح دو راهکار برای افزایش تولید برنج در کشور است.
وی با بیان اینکه به دنبال افزایش عملکرد برنج در واحد سطح هستیم، بیان داشت: البته از ارقام هیبریدی جدیدی که دنیا معرفیشده میتوان ۱۰ تن در هر هکتار تولید کرد.
مهاجر با اشاره اجرای طرح زهکشی اراضی در ۳ استان شمالی کشور، یادآور شد: با اجرای زهکشی و تسطیح اراضی در استانهای شمالی امکان کشت دو بار در سال برای برنج بدون فشار به منابع آب فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای کشت قراردادی در محصولات مختلف در کشور، یادآور شد: برنامهریزی شده تا از فروردین ماه سال آینده کشت قراردادی برنج در سطح ۴۰ هزار هکتار در استانهای شمالی کشور آغاز شود.
ذخیره ۶۰۰ هزار تن سیبزمینی در انبارها
معاون وزیر در امور زراعت به وضعیت تولید حدود ۵ تا ۵.۵ میلیون تنی سیبزمینی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: امکان تولید این محصول تا حدود ۱۰ میلیون تن در کشور وجود دارد.
به گفته وی ظرفیت صادرات در سال جاری تکمیل شده و ۶۰۰ هزار تن از این محصول صادر شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر ۶۰۰ هزار تن سیبزمینی در انبارها موجود است و همین مقدار هم در حال تولید است.
وی افزود: با در نظر گرفتن طول دوره رشد محصولات تر نسبت به محصولات خشک، متوجه میشویم که محصولات تر آب کمتری را مصرف میکنند و محصول هندوانه در مقابل سایر تولیدات آب کمتری را مصرف میکند.
مهاجر با تأکید بر اینکه ما ۴۰ درصد مصرف دنیا کود مصرف میکنیم، افزود: در تلاش هستیم تا قیمت کودهای فسفاته و پتاسه تعدیل شود.
وی با اشاره به اجرای کشت قراردادی گندم در سال جاری، گفت: امسال ۲۵۰ هزار هکتار کشت قراردادی گندم در کشور انجام شده است.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سالانه دو میلیون هکتار گندم آبی و ۴ میلیون هکتار گندم دیم در کشور تولید میشود. متاسفانه ۳۰ درصد تولید به دلیل میزان کم بارندگیها در کشور در سال جاری کاهش یافته که این میزان در صورت ادامهدار بودن روند کاهش باران به ۳۵ درصد میرسد.
تولید ۱۰ میلیون تنی گندم در سال جاری
مهاجر با پیشبینی تولید ۱۰ میلیون تنی گندم برای سال جاری، گفت: پیشبینی میشود ۶ تا ۶.۵ میلیون تن واردات گندم به کشور داشته باشیم.
به گفته وی، میزان قیمت خرید گندم برای سال زراعی آینده را ۷۵۰۰ تومان توسط شورای تخصصی قیمت گذاری محصولات استراتژیک اعلام کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت، در پایان سخنان خود با تأکید بر آسیب کشاورزی به دلیل خرد شدن اراضی به دلیل قانون ارث، گفت: باید بانک زمین ایجاد شود تا مانع از خرد شدن اراضی پس از فوت صاحب آن شویم؛ همچنین بانک کشاورزی باید برای خرید زمین فرد متوفی به وارثان وام دهد.