اخبار
کاهش یکپنجم هزینههای تولید با بازگشت بقایا و پسماندهای کشاورزی به چرخه خوراک دام/ ۵۱۶ هزار میلیارد ریال ارزش اقتصادی ۲۶ میلیون تن بقایا و پسماند کشاورزی در سال است
هزینههای تولید با بازگشت بقایا و پسماندهای کشاورزی به چرخه خوراک دام و طیور حدود یک پنجم کاهش پیدا میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه خوراک دام وزارتخانه ضمن بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: سالانه در کشور ۲۶ میلیون تن بقایا و پسماندهای کشاورزی در حوزههای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی داریم که برآورد شده در صورت بازگشت به چرخه خوراک دام و طیور با کمک شرکتهای دانش بنیان و بخش تحقیقات، هزینههای تولید خوراک دام و طیور را کاهش میدهد.
احمدرضا سیدعلیان افزود: خوراک دام و طیور در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد هزینه های تولید را تشکیل می دهد.
وی با بیان این که اکنون بخشی از پسماندها و بقایای کشاورزی بدون فرآوری مورد استفاده قرار می گیرد،اظهار داشت: ما به دنبال بازگشت بقایا و بازماندهای کشاورزی به چرخه خوراک دام و طیور در یک مدل توسعه صنعتی هستیم که در این مدل با یک فرمول و قاعده، بقایای کشاورزی با ارزش غذایی بالا وارد جیره دام و طیور می شود.
سیدعلیان هدف از این اقدام را تحول در خوراک دام و طیور، افزایش سود تولیدکنندگان و اقتصادی کردن تولید عنوان کرد.
وی به میزان بقایای کشاورزی در حوزه باغی و زراعی اشاره کرد و گفت: سالانه ۳ میلیون تن سرشاخههای نیشکر، حدود دو میلیون تن سرشاخههای خرما، ۶۰۰ هزار تن پوست پسته، ۱.۵ میلیون تن بقایای مرکبات و دو میلیون تن بقایای زیتون در کشور داریم و با توجه به محتوای انرژی و پروتیینی که دارند، می توانند به چرخه تولید خوراک دام و طیور بازگردند.
سیدعلیان در همین حال ارزش اقتصادی ۲۶ میلیون تن بقایای و پسماندهای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی را بیش از ۵۱۶ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و بیان داشت: ۲۶ میلیون تن بقایا و بازماندهای گیاهی در بخش کشاورزی معادل ۱۳ میلیارد متر مکعب آب است.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه بهرهوری ملی در سال ۱۴۰۰ گفت: این کارگروه ملی با ۹ کارگروه علمی و فنی در زیرمجموعه خود، موظف است در زمینه موضوعات مختلف برای تحول خوراک دام و طیور کار کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه خوراک دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ما درحال فعال کردن نزدیک به ۱۵۰ شرکت دانش بنیان را در بخش های مختلف از گیاهان مقاوم به کم آبی و شوری تا پسمانده و بازماندهای حوزههای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی هستیم تا با دانش فنی بالا در زمینه بهرهوری کمک کنند.