مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی از کشت حدود ۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر پاییزه از ابتدای مهر تاکنون خبر داد و گفت: کشت پاییزه چغندرقند تا پایان آذر ماه در کشور ادامه دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، پیمان حصادی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: از ابتدای مهر امسال تاکنون قرارداد کشت بیش از ۳۳ هزار و ۶۴۵ هکتار چغندر پاییزه میان کارخانجات قند و شکر کشور و کشاورزان منعقد شده که از این میزان ۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار تاکنون زیرکشت رفته است.
وی اظهار داشت: پاییز امسال متقاضی حداقل ۵۰ هزار هکتار کشت چغندر قند داشتیم، اما به دلیل محدودیت ظرفیت صنعتی در مناطق مستعد، اجازه افزایش کشت در این سطح را ندادیم.
حصادی با بیان این که در کشت پاییزه حداقل ۲۰ هزار تن روزانه ظرفیت صنعتی استحصال شکر از چغندر در کارخانجات خوزستان و ۱۰ هزار تن در استان ایلام و گلستان نیاز است، تصریح کرد: اگر این ظرفیت مهیا بود میتوانسیتم ۵ میلیون تن چغندر قند پاییزه تولید کنیم.
وی گفت: در کشت پاییزه بخش عمده آب مورد نیاز از طریق آب باران و یا آب سبز تامین میشود.
مجری طرح گیاهان قندی در مورد کشت نشایی چغندر قند نیز اذعان داشت: کشت نشایی در سطح محدود در حال انجام است و در استانهایی مانند خراسان رضوی که از آب کمتری برخوردار هستند از این نوع کشت استقبال بیشتری میشود.
وی محدودیت ادوات مختص کشت نشایی را از جمله دلایل محدودیت توسعه این نوع کشت دانست.
حصادی افزود: ما کشت نشایی چغندرقند را به عنوان یک الگوی کشت که در آن آب کمتری مصرف میشود، دنبال میکنیم.
وی گفت: در روش کشت نشایی، طول دوره رشد و تعداد دفعات آبیاری کاهش مییابد.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: علاوه بر پیگیری کشت نشایی چغندرقند، به دنبال روشهای دیگر برای افزایش بهرهوری و عملکرد تولید نیز هستیم و در این راستا یکی از روشهایی که روی آن کار میکنیم افزایش تعداد بوته در هکتار است.
وی اظهار داشت: تلاش میکنیم تعداد کشت بوتهها را در هر هکتار به ۸۰ هزار تا ۱۰۰ هزار عدد برسانیم تا حداقل عملکرد تولید چغندرقند به ۸۰ تن در هکتار بدست آید.
حصادی با بیان این که وزارت جهادکشاورزی به وظیفه خود در زمینه افزایش عملکرد تولید چغندر قند در واحد سطح برای تولید شکر عمل کرده است، گفت: سطح زیرکشت چغندر بهاره در دهه ۹۰ نسبت به دهه ۷۰ نصف شده، اما به رغم کاهش سطح کشت، تولید این محصول دو برابر شده است که حاکی از افزایش عملکرد میباشد.
وی خاطرنشان کرد: در دهه ۷۰ میانگین عملکرد تولید چغندر بهاره کمتر از ۳۰ تن در هکتار بود، اما امروز این عدد به بالای ۵۷ تن رسیده است.
مجری طرح گیاهان قندی، عملکرد تولید چغندرقند پاییزه را نیز بیش از ۷۰ تن در هکتار عنوان کرد.