اخبار
کیفیت کودهای یارانهای خط قرمز شرکت خدمات حمایتی کشاورزی
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، در برنامه تامین و تدارک نهاده های کشاورزی به ویژه کودهای یارانه ای، کیفیت خط قرمز این شرکت و وزارت جهاد کشاورزی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی، حمید رسولی در گفتگویی، در خصوص کیفیت کودهای یارانهای ازته، فسفاته و پتاسه گفت: خط قرمز ما در برنامه تأمین و تدارک نهادههای کشاورزی به ویژه کودهای یارانهای، کیفیت آنها است و سامانه کنترل کیفیت مستقر در شرکت خدمات حمایتی کشاورزی که از کارخانههای تولیدی تا کارگزاریهای فروش را دربر میگیرد، به طور سیستماتیک اجازه ورود و توزیع کودهای کم کیفیت را نمیدهد.
وی با چندلایه خواندن نظام کنترل کیفیت مستقر در شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، افزود: پس از انعقاد قرارداد با تولیدکنندگان داخلی، کلیه مراحل تولید کود در کارخانه تا مرحله بارگیری محموله تولیدی توسط کارگروه بازرسی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کنترل و قبل از بارگیری نمونهبرداری، آزمایش و پس از تأیید و اطمینان از کیفیت آن اجازه بارگیری و حمل به استان مقصد داده میشود.
رسولی ادامه داد: علاوه بر کنترل کیفی محموله در مبدا، محموله های مذکور پس از تخلیه در انبارهای این شرکت در استان مقصد، یکبار دیگر توسط کارگروه دیگری نمونهبرداری شده و پس از تأیید کیفیت آن، اجازه توزیع و ارسال به کارگزاران فروش را مییابد.
به گفته وی، پس از توزیع و ارسال کودهای مذکور به شبکه کارگزاری، مجدداً کودهای ارسالی توسط کارگروه نظارت استان نمونهبرداری و آزمایش میشوند، که نتایج واصله از مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور بیانگر کیفیت بسیار بالای کودهای یارانهای تدارک شده توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در خصوص محموله های وارداتی بیان کرد: میزان کنترل و نظارت بر کیفیت کودهای وارداتی سختگیرانهتر از تولیدات داخلی بوده و علاوه بر نمونهبرداری در کارخانه تولیدی در کشور مبدا و تأیید کیفیت آن، قبل از بارگیری در کشتی محموله ارسالی به گمرک توسط بازرسین بینالمللی، نمونهبرداری و در صورت تأیید کیفیت آن اجازه بارگیری مییابد. این محموله ها پس از رسیدن کشتی به بنادر جنوبی یا شمالی ایران، مجدداً قبل از بارگیری و حمل به استان ها، توسط شرکت بازرسی بینالمللی دیگری در انبارهای گمرک کنترل و نمونهبرداری میشود و در صورت تأیید اجازه بارگیری مییابد.
وی افزود: محموله های ارسالی از بنادر، یک بار در انبارهای این شرکت در استان مقصد و یک بار دیگر در کارگزاری توسط گروه پایش استانی نمونهبرداری و کنترل میشوند، در چنین شرایطی امکان ورود کودهای کم کیفیت به چرخه توزیع غیرممکن است.
رسولی به سوءاستفاده سودجویان از برند و نام شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در تولید محصولات تقلبی و کم کیفیت اشاره و اظهار کرد: به علت کیفیت بسیار بالای محموله های تدارک شده توسط این شرکت و اعتماد مصرفکنندگان به آن، متأسفانه شاهد تولید کودهای کم کیفیت زیرپلهای با نام و برند شرکت خدمات حمایتی کشاورزی هستیم که طی یک سال اخیر حداقل ۲۰ مورد از موارد مذکور توسط این شرکت شناسایی و به سیستم قضایی کشور معرفی و برخورد شده است.
وی در پایان از گزارش و اظهارات غیرفنی اقتصاد آنلاین در خصوص کیفیت کودهای تدارک شده توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلایه کرد و گفت: شرکت خدمات حمایتی در پیگیری حقوقی این گونه اظهارنظرهای غیرمستند که مصداق نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی است، حق پیگیری را برای خود محفوظ میدارد.