کشاورزی ارگانیک

کود ارگانیک

کشاورزی ارگانیک

میکروارگانیسم های خاک در رشد گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار هستند بنابراین هرچه میزان و تراکم این میکروارگانیسم‌ها بیشتر باشد به همان اندازه خاک بارورتر خواهد بود. اگر انسان بطور حساب ‌شده و علمی از کودهای آلی استفاده کند کمک شایانی به بالا رفتن میزان این میکروارگانیسم‌ها در خاک خواهد کرد.
مواد هومیکی موجود در طبیعت، از لحاظ بیولوژیکی و شیمیایی بسیار کم فعال هستند، زیرا فلزات موجود درخاک‌ها مانع آزادی عمل آنها به صورت طبیعی می‌شوند و جذب آنها را به خودی خود برای گیاهان و درختان غیرممکن می‌کنند، لذا برای جذب بیشتر آنها توسط گیاهان و درختان، این مواد را به روش‌های بیوشیمیایی فعال می‌کنند تا قابلیت انحلال آنها در آب بیشتر شود و در نهایت به راحتی جذب گیاه گردند.
اسیدهای هیومیک برای مناطق نسبتا خشک و زمین‌های زراعی وسیع، مهم می‌باشند چون در فعال کردن میکروارگانیسم‌های موجود در خاک کمک زیادی می‌کنند. اسیدهای هیومیک در مناطق کم آب و نسبتا خشک به بهبود رشد گیاه کمک می‌کنند.
در سال های اخیر با توجه به استفاده‌ی بی رویه از کودهای شیمیائی و سموم در خاک به خاطر بالا بردن میزان تولید، صدمات شدیدی به میکروارگانیسم‌های خاک وارد شده است. بالا رفتن شوری خاک نتیجه همین استفاده‌ بی‌رویه از کودها و سموم شیمیائی است.
در کشاورزی تجاری با استفاده بی رویه و نامتعادل از کودهای شیمیایی و سموم که تخریب خاک و از بین رفتن موجودات خاکزی را در پی دارد، توان تولید و حاصلخیزی خاک کاهش یافته و نتیجه این روش کشاورزی، پایین آمدن کیفیت محصولات می باشد.
استفاده از کشاورزی ارگانیک به عنوان کشاورزی پایدار یکی از راهکارهای کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در تولید محصول سالم است. کشاورزی ارگانیک به عنوان راهکاری برای کاهش آسیب های زیست محیطی و راهی برای دستیابی به توسعه پایدار است. امروزه بحث حفظ محیط زیست، ایمنی و بهداشت غذایی یکی از چالش های مهم بشر می باشد که تولید محصولات کشاورزی ارگانیک یکی از راهبردهای جدید آن است که در همین راستا کشاورزی پایدار بر مبنای تولید محصولات ارگانیک و سالم بوده و با امنیت غذایی همسو و ضامن سلام جامعه است.
تجارب موجود در زمینه اجرای پروژه های کشاورزی ارگانیک نشان داده است که در مناطق کم بازده با استفاده از شیوه های کشاورزی ارگانیک عملکرد دو تا سه برابر می شود. علاوه بر این درکشورهای توسعه یافته عواملی مانند آمادگی مصرف کنندگان برای خرید به قیمت بالاتر و پرداخت یارانه از سوی دولت موجبات افزایش درآمد کشاورزی ارگانیک را فراهم می سازد. بررسی ها در کشورهای توسعه یافته نشان داده است که مصرف کنندگان حاضرند محصولات ارگانیک را به بهای ده تا چهل درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک بخرند.

مزایای کشاورزی ارگانیک:

۱- در کشاورزی ارگانیک آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای شیمیایی آلوده نمی گردد.
۲- در کشاورزی ارگانیک تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ می گردد. فرسایش خاک نیز تا ۵۰ درصد کاهش می یابد.
۳- تنوع زیستی در زمینهای زراعی ارگانیک ۵۷ درصد بیشتر است. (به علت حداقل استفاده از سموم آفت کش و علف کش)
۴- کشاورزان در معرض سموم و آلاینده های کمتری قرار می گیرند.
۵- کشاورزی ارگانیک باعث ایجاد خاک سالم می گردد: خاک یکی از منابع اصلی زنجیره غذایی است و یکی از اصول کشاورزی ارگانیک ایجاد خاک سالم است.
۶-کشاورزی ارگانیک الگو برداری از طبیعت است: کشاورزی ارگانیک برای اکوسیستم متعادل ارزش قایل است. طبیعت زنده نیز شامل تناوب کشت درمحصولات علوفه ای و استفاده از گیاهان پوششی و بقیه مناطق طبیعی است.
۷-کشاورزان ارگانیک هدایت کننده تحقیقات تازه هستند: تولید کنندگان ارگانیک بعنوان پیشرو در تحقق عدم استفاده از آفت کش ها و اثرات مضر بر محیط زیست هستند.
۸-تولیدکنندگان ارگانیک در جهت تنوع زیستی تلاش می کنند: از دست دادن تعداد زیادی از گونه ها ( تنوع زیستی) یکی از نگرانی های دانشمندان محیط زیست است . به همین دلیل خیلی از کشاورزان ارگانیک در صدد هستند تا گونه های معمولی و بومی را حفظ کنند.
۹-کشاورزی ارگانیک به حفظ سلامت جوامع روستایی کمک می کند: کشاورزی ارگانیک به دلیل سطوح کم آن برای جوامع روستایی مفید است و به افزایش درآمد آنها منجر می گردد.
همچنین گیاهان تولید شده به روش ارگانیک سالم تر بوده و بعنوان غذاهای خوشمزه تر برای تغذیه انسان و حیوانات میتواند بکار رود.

محاسن کودهای ارگانیک:

• کود های ارگانیک مواد مغذی را به صورت دوره ای و نه به یک بار به خاک تزریق می کنند.
• کودهای ارگانیک با حفظ ساختار خاک سریع تر جذب میشوند و بر خلاف کودهای شیمیایی وارد آبراه ها نمیشوند.
• کودهای ارگانیک در حکم یک بافر خاکی هستند؛ به این صورت که با تنظیم PH بهینه خاک می توان درصد اسیدی یا بازی بودن خاک را تغییر داد.
• ترکیبات آلی سبب اتصال ذرات خاک به یکدیگر شده که باعث ایجاد ساختار مناسبی برای خاک می شوند. چنین ترکیبی با ایجاد منافذ هوایی و کانال های آبی، رسیدن سایر مواد معدنی را به خاک تسهیل می کند.
• کود ارگانیک مانع آبشویی عناصر غذایی در خاکهایی با بافت شنی می شود.
• کود ارگانیک با اصلاح ساختار خاک سبب حفظ رطوبت خاک میشود.
• کود ارگانیک در مناطق مرطوب و پرباران مانع از شست و شوی عناصر غذایی گیاه شده و سبب حفظ مواد مغذی در خاک و در نتیجه مانع از روبرو شدن گیاه با تنش های غذایی می شود.
• استفاده از کود های ارگانیک کار کشاورز را از جهت تامین منابع مالی ساده تر می کند.
• با استفاده از کود ارگانیک بقا و حیات انواع قارچ ها و باکتری های همزیست با خاک تضمین میشود.
• با استفاده از کود ارگانیک است که باکتری های تجزیه کننده موادآلی فعالیت بهتری دارند.

فواید مصرف مواد غذایی ارگانیک:

۱- ارزش غذایی بالاتری دارند. میزان ویتامین C ، کلسیم، منیزیم، آهن و فسفر در مواد غذایی ارگانیک بیشتر است.
۲- مواد غذایی ارگانیک حاوی آنتی اکسیدان بیشتری میباشند. در مواد غذایی ارگانیک آنتی اکسیدان PHENOLIC بیشتر یافت می شود (۵۰ درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک). چراکه آفت کشهای مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای آلی بکار رفته در کشاورزی ارگانیک تولید آنها را افزایش می دهد.
۳- کمتر سمی هستند. محصولات ارگانیک سالم تر بوده و بقایای کمتری از آفت کش ها در آنها یافت می شود. همچنین این محصولات فاقد افزودنی های غذایی بوده و طبعا سالم تر میباشند.
۴- خوشمزه و خوش طعم تر هستند. یکی از دلایل آن این است که محصولات ارگانیک پس از برداشت در مدت زمان کمتری بدست مصرف کننده رسیده و تازه تر می باشند اما در محصولات تهیه شده به روش تجاری، با فرآوری ها و دستکاری هایی که بر روی آنها صورت می گیرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن آنها در برابر صدمات ناشی از حمل و انبارداری توجه می شود و نه کیفیت و ارزش تغذیه ای آن.
۵- تولید کنندگان محصولات ارگانیک از استانداردها و دستورالعمل های بسیار سخت گیرانه ای تبعیت میکنند که احتمال آلوده شدن اینگونه محصولات به مواد شیمایی و سمی به حداقل ممکن می رساند.
شرکت آویژه سبز بهاران با هدف توسعه کشاورزی ارگانیک و افزایش میزان تولید در واحد سطح، اقدام به واردات کودهای کشاورزی از برندهای متنوع و برتر خارجی نظیر Mill-Tar، AgroNitro ، Asanta Tarim، Borregaard و … و ایجاد سبد کالایی کامل جهت همکاری و همیاری با کشاورزان عزیز با تاکید بر استفاده از محصولات ارگانیک نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق برای وب سایت گروه آویژه محفوظ است.